De Hoeksteen is een middelgrote basisschool met +/- 120 leerlingen. De leerlingen komen uit Well en omliggende plaatsen zoals Wellseind, Ammerzoden en Nederhemert.

Het onderwijs wordt gegeven in een uit 1978 daterend, rustig gelegen gebouw. Medio 2005 is het gebouw ingrijpend veranderd en sindsdien hebben we vijf klaslokalen en een ruime speelzaal.  In 2013 heeft de gemeente financiële middelen ter beschikking gesteld om de school uit te breiden met 2 lokalen. In 2014 zijn deze lokalen in gebruik genomen.

Aan de voorzijde van school bevindt zich het kleuterplein. Aan de achterzijde is het plein voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8. Zowel ‘s morgens vóór schooltijd en tijdens de ochtend- en middagpauze lopen 2 leerkrachten op het plein om toezicht te houden. De omvang van de school maakt het mogelijk dat leerkrachten alle leerlingen kennen en, daar waar wenselijk en mogelijk, meer individuele hulp kunnen geven. Belangrijk uitgangspunt van onze school is dan ook dat we de kinderen zoveel mogelijk binnen de eigen klassen proberen te helpen. Zoals elke hedendaagse school geven wij adaptief onderwijs. Adaptief onderwijs wil zeggen omgaan met verschillen. Elk kind moet op zijn of haar niveau kunnen werken. Als onderwijzend personeel zien wij het als onze taak om de kinderen passend onderwijs te geven.

Rondje-paars